donderdag 17 januari 2013

Week 2 'afval'

Onze tweede week rond het thema 'afval' zit er bijna op.

Maandagochtend hebben juf Isabel (blauwe klas) en ikzelf onze tweede week rond afval ingeleid met een klein toneel.
Juf Isabel speelde Jos de vuilnisman en ikzelf speelde Jolien die haar schrift met huiswerk in verloren was en het containerpark overhoop haalde.
Tijdens ons toneel koos ik er een kleuter uit die zogezegd naar het containerpark mocht bellen om te vragen of ze het papier en karton alstublieft nog niet willen weggooien, omdat ik er mijn schrift ging zoeken. Liam had mij natuurlijk gefopt en riep in de telefoon dat de vuilnismannen het papier en karton zo vlug mogelijk MOESTEN weggooien!
Dat was natuurlijk heel grappig! :)


Wiebe, onze afvalpop, had zijn been gebroken maandagavond. Ik nam hem mee naar de dokter en alles kwam natuurlijk terug in orde met Wiebe. De dokter raadde hem ook aan om tijdens deze barre winterdagen een extra trui, sjaal en sokken aan te doen.

De kleuters volgden zijn voorbeeld en iedereen had dinsdag lekker warm tijdens ons uurtje winterpret op school. We speelden
spelletjes in de sneeuw en maakten een sneeuwman.


Natuurlijk werd er deze week ook heel wat gewerkt in de klas. Wiebe riep de hulp in van de derde kleuters om zijn afval te spiegelen, want hij kon dat niet. Gelukkig hebben de derde kleuters hem hierbij goed geholpen. Als bedankje had Wiebe een lottospel gemaakt voor zijn vriendjes in de klas.



Donderdagochtend hadden we een verrassing in petto voor de rode en blauwe klas. De vuilnisman kwam op bezoek!
We kleedden ons goed aan en gingen mee op ronde.
We kregen allemaal een knijper en startten onze zoektocht.
Hier en daar vonden we een stukje afval, maar we waren er zeker van dat er onder de dikke laag sneeuw nog meer afval verstopt zat! De afvalman was heel blij met onze hulp en wij waren blij dat we mee mochten op zijn zoektocht.


Deze week hebben we geleerd waar het afval thuishoort en wie afval helpt voorkomen. Ook wij kunnen afval helpen voorkomen; denk maar eens aan oud brood. Wat doen wij daar mee? Gooien wij dat in de vuilnisbak? Geven we deze aan onze kippen in de tuin? Of kunnen we er nog iets anders mee doen...?
BROODPUDDING maken!


Oo ja! Siebe en Edmond zijn deze week 5 jaar geworden.
Een dikke verjaardagsknuffel van ons allemaal! Hoeraaa!

Groetjes,
Juf Sharon
en vriendjes van de rode klas.