zondag 13 januari 2013

Thema 'Afval'

De eerste week over 'afval' zit er op.
We hebben Wiebe, onze afvalpop, al beter leren kennen;
Wiebe is gemaakt uit allerlei soorten afval. Hij houdt van een nette klas en doet aan sorteren. Ook wij hebben deze week afval mogen sorteren; PMD, papier en karton, restafval, groenafval en de glasbak. 


Maandag kregen we een brief in de klas. De brief kwam van Wiebe en er stonden maar twee woorden in: 'afval' en 'voertuig'. We hebben op vraag van Wiebe een voertuig uit afval gemaakt. 



Deze week hebben we kennis gemaakt met een dikke en zieke vuilniszak in het verhaal 'Help! Ik barst!'. 
In een ander verhaal zagen we Floepje. 
Floepje is een diertje die kan zwemmen zoals een vis en vliegen zoals een vogel. Tijdens zijn reis werd hij erg ziek door het vervuilde water. We hebben Floepje geholpen door buisjes met water te onderzoeken. Het vuile water maakten we terug proper door het papier die in het water zat, er uit te zeven. Zo hebben we dus ook al een beetje geleerd over vervuiling. 





Tijdens de bewegingsles speelden we estafette en tikspelen. Wiebe kon het afval niet alleen sorteren, dus hebben we hem geholpen. We deden dit allemaal heel goed!


Ooo ja! In de klas stond een mand met  materialen in. Dit is onze mand met tussendoortjes. We mochten gaan liggen in de zaal en onze ogen sluiten. Een aantal kleuters kregen een glas water met een rietje in. Ze mochten blazen en we hoorden het water bobbelen. Dit was heel rustgevend.

We mochten elkaar ook kietelen met een veertje, dat was lachen!



Tot slot hebben we nu ook een snoezelhoek in de klas. De snoezelhoek is een tent met allerlei soorten afval in; geribbeld plastic, kussens gevuld met papier en isomobolletjes, enz. 
Hier kunnen we tot rust komen. 



Groetjes,

Juf Sharon 
en de vriendjes van de rode klas.